Eiken en Fenix

LocatieEindhoven, Nederland
CategorieKeuken

 

De bestaande, karakteristieke tussenwoning uit 1957 kende een traditionele doorzon-indeling met kleine keuken, gesloten hal en vrij gesloten achtergevel. De tuin bood maar beperkte ruimte voor een uitbouw, de klant wilde dat deze tuin geen patio werd.

Ons vakmanschap

De oplossing werd gevonden door de woning zowel intern open te breken als aan achterzijde uit te bouwen, waarbij de bestaande achtergevel op de begane grond over de gehele breedte werd weggebroken. Aan tuinzijde ontstaat hierdoor een tuinkamer, die middels een brede schuifpui in schijnbaar open verbinding staat met de tuin. Centraal in de plattegrond staat een eiken kastwand, die de ruimtes organiseert en verbindt. In de kastwand zijn ook de deuren naar de hal ‘verstopt‘.

De fronten van de keuken zijn gemaakt van donker Fenix met een greeplijst, Het keramiekblad en de geïntegreerde afzuigkap maken deze keuken tot een echte eyecatcher. De eiken fineer blank afgelakte multifunctionele kast waarin twee deuren zitten geïntegreerd, vormen het middelpunt van de woning. Wanneer de deuren geopend zijn, vormen ze één geheel met de kast. Wanneer de deuren dicht zijn, sluiten ze de gang naar de keuken en de gang naar de woonkamer af. De greep is op een stijlvolle manier uitgefreesd, ook wel de befaamde ‘Inceman greep’ genoemd.