Eiken en Fenix

LocatieEindhoven, Nederland
CategorieKeuken
OntwerpDreessen Willemse Architecten
                       i.s.m. Fabianne Riolo
Foto’sHugo Thomassen

 

Voor de renovatie van deze karakteristieke tussenwoning hebben de architecten een kastwand centraal in de ruimte ontworpen. Op ingenieuze wijze kunnen de deuren naar de gang geheel verdwijnen. Tevens hebben ze een prachtig ontwerp voor de keuken afgeleverd die aansluit bij de rest van de woning.

Ons vakmanschap

De multifunctionele kast dat het middelpunt van de woning vormt, is voorzien van blank eiken fineer voor een strakke en luxe uitstraling. U ziet het niet, maar ze zitten er wel. Op sommige plekken in de kast zijn magneten verwerkt. Hierdoor sluit de deur perfect op de kast aan en kunnen er eventueel foto’s opgehangen worden. Wanneer de deuren geopend zijn, vormen ze één geheel met de kast. Wanneer de deuren dicht zijn, sluiten ze de gang naar de keuken en de gang naar de woonkamer af. De greep is op een stijlvolle manier uitgefreesd, de inmiddels befaamde ‘Inceman greep’.

De fronten van de keuken zijn uitgevoerd in donker Fenix. De matte afwerking en de greeplijst zorgen ook hier voor een strak geheel. Er is gekozen voor een lang werkblad van keramiek en een geïntegreerde afzuigkap. De combinatie met de eikenhouten kast maken deze keuken tot een echte eyecatcher.