Atelier en juwelen

LocatieKerkrade, Nederland
CategorieWinkel

 

De werkplaats van deze juwelier speelt een belangrijke rol in de juwelierszaak. Veel van de juwelen worden zelf ontworpen en vervaardigd. Ook worden er workshops sieraden maken gegeven. Een goede uitstraling is dus letterlijk goud waard!

Ons vakmanschap

In het ontwerp voor het nieuwe interieur van de juwelier is de werkplaats dan ook duidelijk zichtbaar geplaatst in een open vide in de winkel. Diagonaal tegenover de entree bevindt zich helemaal achter in de winkel een 2 verdiepingen hoge spiegel, waardoor de ruimte lijkt door te lopen. Wanneer je iets verder in de zaak loopt langs de bestaande en nieuwe displays, zie je de werkplaats via de spiegelwand.

De vitrinekasten zijn draaibaar en afsluitbaar. De verschillende plateaus, gemaakt met verlichting en afsluitbaar glas, zijn op elkaar gebouwd. De balies van MDF zijn afgewerkt met RAL9003 (mat wit), waarbij een sinaasappelhuid zorgt voor een krasbestendig werkgedeelte. Er is getracht om de originele elementen terug te laten komen door de bestaande ambachtelijke werkplek te verwerken in het nieuwe ontwerp.